Bildet er tatt ved sørlandets travpark
Begge dører er intakt og i bruk, og samtlige lasterom har en misjon og er alle i bruk regelmessig.
På taket er det plassert en fullautomatisk parabolantenne som gjør det veldigenkelt å se TV eller lytte til norsk radio når en passerer grensen fra kongeriket.
Fullt opplastet for 3 ukers tur, så har vi normalt sett ca 7 000 kg. tilgjengelig i ledig nyttelast, og da har vi også med 600 liter med ferskvann, 415 liter diesel til motor, 150 liter diesel til Webasto, 70 liter 95 oktan bensin til aggregatet, fullt kjøleskap, klær, bord og stoler til utendørsbruk, og et partytelt på 6 × 4 meter som gjør det greit å være utendørs i dårlig vær
Vi kan velge om vi skal bruke teltet inntil bussen, eller om det skal stå fritt slik vi har her på bildet
Her er teltet plassert inntil bussen. En liten utfordring at bakdør er for høy til å komme inn under taket på teltet, så vi må sette dette opp med lit avstand.
Døren fremme er vel den som blir mest brukt under transport.
Det originale kjøleskapet er i full drift, og er et praktisk tilskudd når en skal kjøle drikkevarer
For at det skal være praktisk å bruke hele bussen, så er det montert lys som går på 12V caravanbatteriet i fremre delen av bussen
I tillegg til førersetet, så er det 8 sitteplasser som alle er trukket om i samme skinn som øvrige seter. De to siste setene for transport er lengre bak i bussen
Siden vi hadde som forutsetning at bussen når den ble bygget også skulle ha god plass til to store hunder, så ble det endelige resultatet at under sengen i soverommet foran i bussen fikk to adskilte romslige hundebur som begge kan låses mekanisk.
Et moment som også ble tatt med, var at under denne sengen, så er det tatt hull i veggen helt ut og det ble satt inn to romslige ventiler som har mulighet for vinterlukking. Vinterlukkingen reduserer åpningen ut til ca 20%, og dette har gjort det greit å ha lufting ut, selv om temperaturen er noe lav utendørs.
På sommertid var ventilene åpnet maksimalt, og dette gav god trivsel for hundene som begge virket til å trives i sine respektive bur. Merkelig nok så ble hundene seg i mellom enig om hvem som skulle ligge i hvilket bur, og vi oppdaget at denne fordelingen ble behold hele tiden vi hadde to hunder.
I tillegg til hundebur med ventiler, så er det også innmontert lys under sengen, slik at det er mulig å gjøre rent og føre tilsyn med hundene uansett tid på døgnet.
Burene ble også levert med 5 cm tykke matter som var trukket i sky-stoff. Dette har vært lett å rengjøre å ta inn og ut av bussen. Ulempen med hund i bussen er alt hår, som krever sin mann i å holde borte.
Sengen over hundeburene gir god plass til to voksne. Asta og Jan har hatt dette som sin faste seng i alle år. Over sengen er det godt med skapplass og belysning som går rundt på tre vegger. Vinduet er også ekte, og vises kun fra utsiden når det er lys som er tent i rommet.
I samme soverom som hundebur er plassert, er det godt med både skap og skuffeplass. I tillegg er skapene delt opp med en sminkebenk med lys og speil.
Døren til venstre er døren som en går gjennom fra det første soverommet, og en kommer frem til døren til badet og de to siste bussetene som kan brukes under transport
Dette er et praktisk og lite bord som mye blir brukt når det kun er Asta og Jan som er på tur, og frokosten skal spises. Disse stolene er de 2 siste som kan brukes under kjøring
Når en står med ryggen mot soveromsdøren og fronten av bussen, så ser en de to bussetene på høyre side, og en noe lengre kjøkkenbenk videre bakover.
På toalettet er det en liten vask, uttak for 230V, speil samt betjening av toalettet.
Ved korrekt bruk fungerer dette toalettet meget godt, både kvern og skylling
I taket like ovenfor dusjen er det tatt hull og satt inn en liten luke som fungerer utmerket for utlufting av damp ved dusjing
På høyre side når en ser bakover i bussen, så finner man et godt utstyrt kjøkken, som også inneholder de tekniske dibbedutter som styring av parabolantenne, satelittuner, stereo, fjernstart til aggregat, gassalarm, nivåmålere for tanker, lading av start- og caravanbatterier, styring av gassflasker og styring av gulvvarme og varmtvann. TV er også plassert i denne seksjonen.
I tillegg finner en vask, bluss, kjøleskap, stekeovn, oppvaskmaskin, vaskemaskin, microbølgeovn, kjøkkenvifte og en drøss med skuffer og skap som gir rikelig med oppbevaringsplasser til ulike formål.
Felles for hele bussen, er at det er innmontert downlights under alle overskap, også på begge soverom.
Sittegruppen gir romslig plass for at 6 personer kan sitte. Lengden gjør at to personer kan ligge med føttene mot hverandre og sove. Planen var å bruke bordet og senke dette, men pga. bordplaten og konstruksjonen lot dette seg ikke gjennomføre i praksis.
Det er montert inn lys, høyttalere i skapene som er plassert over sittegruppen. I etterpåklokskap så burde vi ha begrenset installasjonen, da det har gått kraftig ut over skapplassen. Skap er funksjonelle, men for mindre omfang enn hva som var tiltenkt.
Like ved bakdøren, under salongen er vekselbryteren for valg av strømkilde plassert. Det hender av og til at en er på en campingplass med kun 8A sikringer, og når en da skal koke kaffi og må ha over en kilowatt, så blir det fort mørkt.
Det å kunne starte aggregatet og slippe å gå ut i all slags vær, bidrar til å øke komforten, når dette gjøres ved å enkelt vri om en bryter.
Øvrig plass av dette skapet blir brukt til oppbevaring av sko.
I det bakre soverommet er det også en full dobeltseng
For tilgang til motor, så er det bevart originale luker i gulvet i det bakre soverommet
Som i det fremre soverommet, så er det også sminkebenk i det bakre soverommet
På begge sider av døren inn er det i det bakre soverommet godt med skuff- og skapplass.
Samtlige tanker er bygget med innvendige skott, for å redusere bevegelsen i innholdet. Dessverre så tok tankene et helt lasterom, og det er begrenset med lagringsplass mellom tanker og tak i lasterommet.
Tappehull er plassert under bussen, og betjenes fra førersetet med el-ventiler som også har indikatorer som viser posisjon på ventilene.
For å ha god oversikt på nivået i tanker, er alle tankene utstyr med flotørmålere som er koblet til hver sin klokke i kjøkkendelen.
For å redusere fare for frost, er alle lasterom oppvarmet så lenge som varme er startet i caravandelene av bussen.
Mellom luken på ene lasterommet og bakdøren, finner en bryter for døren, påfyllingluke for ferskvann, uttak for 230V og eget uttak for gass fra de samme gassflaskene som brukes ellers i bussen.
Ved å åpne bakdøren, så får en også god lyd utendørs, da det ble satt inn et sett med høyttalere i trappetrinn som går opp i salongen.
Dørene i bussen blir drevet med luft, og det har vist seg i ettertid at det å betjene bakdøren på tom lufttank er litt utfordrende. Dette har blitt løst ved å lukke døren fra utsiden av en person, mens en annen person låser døren fra innsiden.
Dette er heldigvis kun et problem ved lengre parkering uten landstrøm, eller at en ikke kjører aggregatet. Det er innmontert en liten kompressor som når bussen er tilkoblet landstrøm, gir tilstrekkelig luft til å opprettholde automatikken på begge dører, og sentrallås på lasterom.